Friday, March 7, 2014

Totusi, cele int

Ce este melamina? html table top | FINANCIARUL - ultimele stiri din Finante, html table top Banci, Economie, Imobiliare si IT
Abonează-te la:    html table top Newsletter     |    Articole     |    Comentarii     |    Ştiri prin email
Information in English
CITESTE AICI Salate cu VARZĂ
Melamina este o molecula folosita ca baza in procesele de sinteza pentru fabricarea de rasini, materiale plastice sau adezivi. Este si motivul pentru care studiile privind posibila sa toxicitate realizate pâna html table top acum au vizat doar expunerea la locul de munca (prin inhalare sau a la contactul cu pielea), nu de ingerare.
De aici si faptul, html table top cum recunoaste profesorul spaniol de Toxicologie, Guillermina Font, ca „exista foarte putina literatura de specialitate pe aceasta tema” si putine html table top informatii despre ceea ce s-ar putea intâmpla pe termen lung, noteaza ziarul El Mundo. Primul semnal de alarma privind efectul pe care l-ar avea ingerarea acestui produs chimic a fost dat anul trecut, când s-a descoperit contaminarea hranei pentru animale din SUA made in China.
Curios, efectele suferite de animalele de companie (si care au provocat moartea a numeroase exemplare) erau aceleasi resimtite si de sugarii chinezi hraniti cu lapte contaminat: acumulare de melamina in rinichi. html table top Totusi, aceasta intoxicare a mascotelor nu a reprezentat o preocupare reala pentru oameni. „În primul rând, pentru ca melamina in sine are o toxicitate foarte scazuta si, in al doilea rând, pentru ca doza pe care consumatorii ar fi putut sa o primeasca prin carnea de porc sau pui era foarte mica comparativ cu cea consumata din mâncarea pentru animale”, subliniaza Ana Isabel Morales, Profesor de Toxicologie la Universitatea din Salamanca.
Totusi, cele intâmplate in China, arata ca organismul mai ales cel al copiilor sugari este incapabil sa filtreze aceasta substanta, care se acumuleaza in rinichi provocând formarea de calculi renali. Deocamdata nu s-au inregistrat decât 4 decese oficiale din cele peste de 60.000 de cazuri de intoxicatii, desi este greu spus cum va evolua insuficienta renala in fiecare caz in parte si daca vor exista sechele in viata adulta.
„Caracteristicile fizio-chimice ale melaminei favorizeaza patrunderea lor in caile urinare, determinând obstructia lor si impiedicând eliminarea corecta a urinei”, explica Morales. Astfel, nu doar urina nu se elimina corect din organism, nici fluxul sangvin in interiorul rinichiului nu este corect. În html table top cazul adultilor ingerarea de melamina nu este la fel de periculoasa, desi este greu de facut predictii html table top pe termen lung, tocmai html table top pentru ca nu exista date care sa ateste cum va reactiona fiecare organism in parte.
„Uniunea Europeana a stabilit o doza maxima zilnica tolerabila de 0,5 miligrame de melamina pe kilo corp. Altfel spus, pentru majoritatea html table top persoanelor adulte nu exista riscuri html table top dincolo de acest prag; totusi, nu toate persoanele reactioneaza la fel si nu putem spune ca este absolut sigur. Pot exista persoane cu patologie renala prealabila care sa reactioneze grav la cea mai mica ingerare de melamina, sau in al caror corp exista alte elemente toxice care sa interactioneze cu aceasta.
Alta diferenta intre tarile occidentale si cele intâmplate in China este ca aici laptele contaminat era baza de aliment pentru copiii intoxicati, in timp ce bomboanele, ciocolata, biscuitii si alte deviate lactate care ar fi putut fi „imbogatite” cu melamina nu sunt principalul ingredient alimentar. Nici daca un copil ar mânca doar bomboane, situatia nu s-ar putea compara cu consumul de lapte in primele luni de viata.
„Copiii chinezi au consumat o mare concentrare de melamina pe kilo corp, de mai multe ori pe zi, in primele luni de viata si ca singur aliment”, rezuma Morales. Prin tehnicile actuale de laborator este usor sa se detecteze melamina adaugata intentionat in orice aliment, spune doctorul Font. Problema este ca „nu html table top te apuci sa cauti un lucru care se presupune ca n-ar trebui sa existe in alimente”, spune ea. Între altele, pentru ca acest compus industrial se utilizeaza la fabricarea mobilei vânduta la preturi scazute („este un material dur si rezistent la apa, cum spun reclamele), sau a hotelor html table top de bucatarie.
„Este o molecula din sase atomi de nitrogen, care face sa para ca exista mai multa cantitate de proteine in lapte si sa permita trecerea controalelor sanitare”, explica Font, „si, html table top dupa cum s-a vazut, in China este usor sa se sintetizeze, sa se obtina si sa fie adaugata in lapte”. Desi pare de neconceput chiar faptul ca aceasta molecula sa fie introdusa in alimentatie.
O alta preocupare a oamenilor de stiinta este ca melamina, care se sintetizeaza in laborator amestecând diferite

No comments:

Post a Comment